Lesbrief en Spreekbeurt

  Lesbrief: Speuren langs de rivier
 
De mooie, gratis lesbrief voor de bovenbouw met als thema “Speuren langs de rivier” laat kinderen ontdekken hoe we in de toekomst droge voeten houden, hoe mooi rivieroevers zijn en waarom er daar veel wiebelende schoorstenen staan. Via leuke opdrachtjes en interessante vragen en puzzels ontdekken ze dat we zuinig moeten zijn op de natuur en dat we ons kunnen beschermen tegen het water. Hij past helemaal bij het boek Gevaar rond de steenfabriek. De aandacht voor Minecraft en Geocaching maakt het extra leuk voor kinderen.
 
Vragen zijn bijvoorbeeld: 
Vind je het belangrijk om in de natuur te kunnen spelen? En wie houden het gras in de uiterwaarden kort?
De kids gaan puzzelen en speuren,  rapen afval op en ontdekken wat die vreemde, oude schoorstenen daar toch bij die rivieren doen.
 
Download hem hier. De lesbrief hoort bij het boek “Gevaar rond de steenfabriek”, waarin 2 jonge detectives zo het avontuur in duiken. Klik hier voor de inhoud van het boek.
 
 
 
 
 
 

Lesbrief: Vliegen naar Vrijheid  

Via een mooie, uitgebreide lesbrief maken kinderen kennis met het thema Vrijheid en komen van alles te weten over de luchtoorlog in WO2.  Ze maken kennis met de verhalen van neergestorte piloten, ontdekken het nut van parachutes, ontcijferen geheimschrift, bekijken kaarten en denken na over waarom het belangrijk is om te blijven herdenken. Met een duidelijke toelichting voor leerkrachten en ouders.

Al speurend ontdekken kinderen dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn, maar dat daar hard voor is gevochten.

Wist je dat deze lesbrief gratis te downloaden is? nl_nl_1_Opmaak lesbrief nw.pdf (myonlinestore.eu)

De lesbrief hoort bij het boek “De Geheime Schuilplaats”, waarin 2 jonge detectives zo het avontuur in duiken. Klik hier voor de inhoud van het boek.

Schoolbezoek

Wil je me op school uitnodigen? Dat kan. Veel scholen vinden het bijzonder dat ik dan verschillende soorten boeken meeneem voor de schoolbieb. Maar zeg nu zelf, een goede schoolbieb is toch super belangrijk voor leesplezier? En dat wil ik graag bevorderen. Je kunt me uitnodigen via de schrijverscentrale of via het contactformulier.

Spreekbeurt

Heb je een spreekbeurt of boekpresentatie over een boek van mij? Goed idee! Laat het me weten en ik mail je leuke informatie om te printen en uit te delen in de klas (annettevanderplas@hetnet.nl). En natuurlijk duim ik voor je op de dag van je spreekbeurt.

Alvast HEEL VEEL succes!

Fleur maakte een mooie powerpoint voor haar boekpresentatie met deze foto erbij en liet alle kinderen geheimschrift ontcijferen. Het ging top!
Dante maakte samen met zijn zus Lene de cover van De Geheime Schuilplaats na voor zijn boekpresentatie. Wat een leuk idee en net echt toch?