Lesbrief en Spreekbeurt

Lesbrief: Speuren langs de rivier
 
De mooie, gratis lesbrief voor de bovenbouw met als thema “Speuren langs de rivier” laat kinderen ontdekken hoe we in de toekomst droge voeten houden, hoe mooi de rivieroevers zijn en waarom er daar veel wiebelende schoorstenen staan. Via leuke opdrachtjes en interessante vragen en puzzels ontdekken ze dat we zuinig moeten zijn op de natuur en dat we ons kunnen beschermen tegen het water. Hij past helemaal bij het boek Gevaar rond de steenfabriek. De aandacht voor Minecraft en Geocaching maakt het extra leuk voor kinderen.
 
Vragen zijn bijvoorbeeld: 
Vind je het belangrijk om in de natuur te kunnen spelen? En wie houden het gras in de uiterwaarden kort?
De kids gaan puzzelen en speuren,  rapen afval op en ontdekken wat die vreemde, oude schoorstenen daar toch bij die rivieren doen.
 
 
Download hem snel via: Lesbrief Gevaar rond de steenfabriek
 

Spreekbeurt

Heb je een spreekbeurt of boekpresentatie over Gevaar rond de Steenfabriek? Goed idee! Laat het me weten en ik mail je leuke informatie om te printen en uit te delen in de klas (annettevanderplas@hetnet.nl). En natuurlijk duim ik voor je op de dag van je spreekbeurt.

 
 

Lesbrief  bij De Geheime Schuilplaats

Via de mooie lesbrief maken kinderen kennis met het boek De Geheime Schuilplaats en het thema Vrijheid en komen zo bijvoorbeeld meer te weten over de luchtoorlog in WO2 en het vliegeniersmuseum Sky of Hope in Vuren. Wist je dat deze lesbrief gratis te downloaden is? nl_nl_1_Opmaak lesbrief nw.pdf (myonlinestore.eu)

Wil je me op school uitnodigen? Dat kan. Veel scholen vinden het bijzonder dat ik dan verschillende soorten boeken meeneem voor de schoolbieb. Maar zeg nu zelf, een goede schoolbieb is toch super belangrijk voor leesplezier? En dat wil ik graag bevorderen. Je kunt me uitnodigen via de schrijverscentrale of via het contactformulier.

Spreekbeurt

Heb je een spreekbeurt of boekpresentatie over een boek van mij? Goed idee! Laat het me weten en ik mail je leuke informatie om te printen en uit te delen in de klas (annettevanderplas@hetnet.nl). En natuurlijk duim ik voor je op de dag van je spreekbeurt.

Alvast HEEL VEEL succes!

Fleur maakte een mooie powerpoint voor haar boekpresentatie met deze foto erbij en liet alle kinderen geheimschrift ontcijferen. Het ging top!
Dante maakte samen met zijn zus Lene de cover van De Geheime Schuilplaats na voor zijn boekpresentatie. Wat een leuk idee en net echt toch?