3-2-2022

Boekenfestijn

Wist je dat ik bij elk bezoek een stapel (verschillende) boeken meeneem voor bijvoorbeeld de schoolbieb? Of als cadeautjes voor de winnaars van een prijsvraag. Blijkbaar is dat niet gebruikelijk, want ik krijg altijd verraste reacties, maar voor mij voelt het logisch. Want zeg nou zelf, een goede schoolbieb is toch super belangrijk voor leesplezier? En daar wil ik graag aan bijdragen. En de glunderende gezichten van de kinderen zijn een mooie beloning.

 
6 november 2021
 
Hoe ziet een schoolbezoek eruit? 
Dit mooie filmpje moet ik even met jullie delen. Wat een enthousiasme van de kinderen van De Mariengaarde in Gorcum tijdens mijn bezoek! Je krijgt meteen een mooi idee van hoe mijn schoolbezoek eruit kan zien. Filmpje is gemaakt voor het project Tussen Kunst en Street van  Georgios Lazakis. 
 
24 oktober 2021
 
Kinderboekenweek, je was fantastisch!
 
Dank aan alle vrolijke kinderen, enthousiaste leerkrachten, schrijvers-in-de-dop. Wat was het gezellig!
Genoten van verhalen, vragen, mijn grabbelton met boeken voor de schoolbieb, cadeautjes voor de kids, meer dan 100 handtekeningen zetten, de leeshappers, het ontcijferen van geheimschrift (heel veel superspeurneuzen ontmoet), het gesprek over wat kinderboeken goed maakt etc.
 
Bijzonder deze week: Ik mocht meedoen aan het  project Tussen kunst en Streets (met podcast/ video over boeken) met Youtuber en filmmaker Alwin Ritstier, rapper/ dichter Georgios Lazakis en schrijver Abdelkader Benali. Dat was top!
 
Hoop dat de kinderen door de bezoeken nog meer zin krijgen in lezen en schrijven. Zoals een jongen van een school in Utrecht zei: Eerst wilde ik kickbokser en voetballer worden. Maar nu eerst kickbokser, dan voetballer en tenslotte schrijver 😁.
Daar doe je het voor. Ik had het niet willen missen 🤩.
Via deze pagina van  de Schrijverscentrale kun je me boeken voor een lezing, ook buiten de kinderboekenweek om.
 
Leuk dat de media er ook over schreven: 
26 juli 2021
 
Bijzonder nieuws over de Waterlinie!
Wat een mooi nieuws! In De Sunny Twins beleven Suus en Niek mooie avonturen in en bij de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vandaar dat ik er regelmatig rondstruin, geniet van wat daar te beleven is en inmiddels veel verhalen ken.

Vandaag (26 juli) is er iets heel bijzonders gebeurd: De Hollandse Waterlinie is toegevoegd aan De Werelderfgoedlijst!!! Daarmee kan de Waterlinie in 1 adem genoemd worden met de Chinese Muur, de Taj Mahal en de piramides van Egypte…

Voor mij betekent het nog meer inspiratie om verhalen te schrijven over deze bijzondere linie 😀. Deel 1 (De Geheime Schuilplaats) speelt zich af rond Fort Vuren, deel 2 (waaraan ik nu aan het schrijven ben) bij het Geofort.
 

24-2-2021

Struinen door Nederland:

In de herfst en winter bezocht ik mooie plekken waar de Sunny Twins nieuwe avonturen kunnen gaan beleven. De eerste hoofdstukken zijn geschreven en de ideeën buitelen over elkaar heen: Wat is schrijven toch leuk! Zeker als je daarbij ook nog eens de geschiedenis in mag duiken.

 

23-2-2221
 
Gratis bezoek tot 1 juli!
 
Wow, wat een topactie voor scholen, biebs en boekwinkels! Zij kunnen nu van 1 maart tot 1 juli GRATIS een schrijversbezoek boeken bij De Schrijverscentrale (Boekhandels kunnen zelfs de extra organisatiekosten vergoed krijgen). Zo kunnen bezoeken ook in kleine groepen gewoon doorgaan.
Wil je bijvoorbeeld in april of begin mei het thema Vrijheid op een mooie manier onder de aandacht brengen? Dan kom ik graag langs voor een bezoek rond “De Geheime Schuilplaats.” Duik in de geschiedenis en maak een reis door de tijd naar WO2! 
WEES ER WEL SNEL BIJ, WANT HET SCHIJNT STORM TE LOPEN.
Zowel online als fysiek is mogelijk.
 
 

 

23-2-2021

Vergeet de films, dit zijn de de echte verhalen

Klassieke kinderboeken in een nieuw jasje: Ik houd ervan. Zeker als de vormgeving en de illustraties zo mooi zijn uitgewerkt als bij Het Jungleboek en Nils Holgersson. Echte pareltjes! Zie mijn recensies hieronder.

 19-11-2020

Voel je welkom op mijn website!

Op social media was ik al goed te vinden, maar een website ontbrak nog. Daar is nu verandering in gekomen! Kijk rond en lees meer over mijn boeken, recensies en andere schrijfwerkzaamheden. Heb je vragen  of opmerkingen? Neem gerust contact met me op.