Boeken

Sunny Twins: Gevaar rond de steenfabriek

Gevaar rond de steenfabriek is een boek vol actie, een duik in het verleden, humor en warmte. Ontdek de oevers van de rivier en de uiterwaarden, speur mee met Suus en Niek bij het GeoFort en wordt een echte detective. Met veel aandacht voor Minecraft, vloggen, speuren en geocaching.

  • Geschreven in samenwerking met het GeoFort in Herwijnen. (zie: Waar alles om de aarde draait – GeoFort).
  • Met locatiesdie echt te bezoeken zijn.
  • Veel aandacht voor Minecraft: Eén van de meest populaire games onder kinderen.
  • Met veel aandacht voor het voorkomen van natte voeten.
  • Met foto’s achterin van de beschreven plekken.
  • Aandacht voor kinderen die niet doorsnee zijn: Laat zien dat elk kind een parel is op zijn eigen manier.
  • Met prachtige illustraties.
  • Past goed bij thema kinderboekenweek “Gi-ga-groen”.
  • Mooie lesbrief beschikbaar via www.annettevanderplas.nl/startpagina en https://www.geofort.nl/agenda/sunnytwins/
  • Extra herkenbaar voor kinderen die wonen in de buurt van een rivier, steenfabriek of fort.

Samenvatting

De tweeling Suus en Niek woont vlakbij een oude, verlaten steenfabriek, die ze voor een schoolproject in Minecraft mogen nabouwen. Het is verboden terrein, maar toch gaan ze er op verkenning uit en merken al snel dat ze niet alleen zijn. Twee mannen slepen met een groene, metalen kist en willen niet gezien worden. Waarom doen ze zo geheimzinnig? Tijd voor de Sunny Twins om op onderzoek uit te gaan. Een spannende speurtocht volgt en brengt ze naar het GeoFort. Maar dan vernielt iemand hun nagebouwde fabriek opzettelijk. Hebben de mannen hen door en zijn de Sunny Twins te dichtbij gekomen? Of zien Suus en Niek dingen die er helemaal niet zijn?

Uitgegeven bij: Buddy Books, 2022

Doelgroep: 9+

Boeken

Sunny Twins, De Geheime Schuilplaats

Uitgegeven bij: Buddy Books, 2019

Doelgroep: 9+

“Wil je dat geschiedenis gaat leven, dan moet je er een verhaal van maken.” Met die zin in het achterhoofd schreef ik De Geheime Schuilplaats: Een spannend en warm boek spelend in het nu, met oog voor het verleden (luchtoorloog, WO2). Duik in vroeger tijden, ga op zoek naar neergestorte vliegtuigen en ontdek het geheim van een oude parachute. Gebaseerd op waar gebeurde feiten met extra informatie en foto’s achterin van bv. piloten en herinneringsborden. Via het boek en de mooie lesbrief zien kinderen dat toen en nu met elkaar verbonden zijn. Geschreven in samenwerking met het Sky of Hope museum in Vuren. Het thema is Vrijheid, ook vanuit het idee dat kinderen de vrijheid hebben om zichzelf te mogen zijn, al zijn ze misschien niet doorsnee. 

Inhoud:

In het dorp van de tweeling Suus en Niek zijn tijdens WO2 vliegtuigen neergestort. De families van de piloten komen naar Nederland en de tweeling helpt mee om hun een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar wie dwarsboomt de plannen voor de pilotendag en zet vervelende berichtjes op Facebook? En wat heeft de schuilplaats in opa’s schuur hiermee te maken?

Detectivebureau Sunny Twins zoekt het uit! Als de verdachte onraad ruikt, ziet het er slecht voor hen uit …

Wat zeggen de recensenten?

“Zeer goed, spannende verhaallijn,  mooie dialogen, vlot geschreven karakters, goed uitgewerkt. Met locaties die echt te bezoeken zijn, aandacht voor het vliegeniersmuseum in Vuren en Info over WOII” (Marian Schalk, adviesbureau De Boekenwurm).

“Met De Geheime Schuilplaats heeft Annette van der Plas een zeer bijzonder jeugdboek afgeleverd. Voor de doelgroep zal het simpelweg een spannend en meeslepend boek zijn, maar ongemerkt worden de jonge lezers geconfronteerd met een uiterst belangrijk thema waar doorgaans veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Alleen daarvoor al een daverend chapeau! Dit boek krijgt 5 sterren.” (jeugdboekenrecensent Hanneke Tinor-Centi, Hebban)

De Geheime Schuilplaats is een boek waar je in duikt. Het pakt je vanaf de eerste alinea. De schrijfstijl is prettig leesbaar en zo levendig dat je het voor je ziet. De karakteromschrijving van de personages is ook goed gedaan. De hoofdpersonen zijn de tweeling Suus en Niek die van de eerste letters van hun naam op zijn Engels ‘Sunny Twins’ hebben gemaakt. Hopelijk komt er een serie ‘Sunny Twins’, want ik kan nu al zin krijgen in het volgende deel. ”

(Juf Linda: www.klasvanjuflinda.nl).

In de Media:

Annette laat ‘detectives’ stuiten op de luchtoorlog in het Rivierengebied | Struinen door de Streek | AD.nl

Lesbrief:

Er is een prachtige lesbrief bij het boek gemaakt rond het thema 5 mei:

nl_nl_1_Opmaak lesbrief nw

Bezoek:

Wat is het leuk om op school, in het theater, in de bieb of bv. boekhandel langs te komen voor een leuke, interactieve PRESENTATIE rond het boek De Geheime Schuilpaats. Ik werk met veel foto’s, informatie en doe-opdrachten (bv. ontcijferen van geheimschrift of in groepjes puzzels oplossen) en kom graag langs. Zie onder het kopje Samenwerken hoe je dat kunt doen.

Boek bestellen?

Wil je een gesigneerd boek bestellen met extra informatie? Bestel De Geheime Schuilplaats dan via deze website (zie tabblad contact) of via annettevanderplas@hetnet.nl. 

Je kunt het ook kopen via alle boekhandels of online bv. via www.buddybooks.nl of  www.bol.com. De prijs is €12.99 (excl. eventuele verzendkosten).

Een gesigneerd exemplaar is extra leuk! Stuur een mail naar annettevanderplas@hetnet.nl of vul het contactformulier in op deze website en ik stuur het boek -met extra informatie- toe.

Achter de horizon, bundel kerstverhalen

In deze bundel schreef ik het kerstverhaal “De Schelpjeskaars”.

Gevaar rond de Molenwiek en Mirco duikt onder

Ruim 20 jaar geleden schreef ik als studente twee jeugdboeken bij uitgeverij Den Hertog: Gevaar rond de Molenwiek en Mirco duikt onder.