Boeken

Sunny Twins: Gevaar rond de steenfabriek

(Bestel hier een gesigneerd exemplaar).

Gevaar rond de steenfabriek is een boek vol actie, een duik in het verleden, humor en warmte. Ontdek de oevers van de rivier en de uiterwaarden, speur mee met Suus en Niek bij het GeoFort en wordt een echte detective. Met veel aandacht voor Minecraft, vloggen, speuren en geocaching.

  • Geschreven in samenwerking met het GeoFort in Herwijnen. (zie: Waar alles om de aarde draait – GeoFort).
  • Met locaties die echt te bezoeken zijn.
  • Veel aandacht voor Minecraft: Eén van de meest populaire games onder kinderen.
  • Met actueel thema: Hoe voorkomen we natte voeten in ons waterrijke land?
  • Met foto’s achterin van de beschreven plekken, waaronder de steenfabriek.
  • Aandacht voor kinderen die niet doorsnee zijn: Laat zien dat elk kind een parel is op zijn eigen manier.
  • Met prachtige illustraties.
  • Past goed bij thema waterbeheersing.
  • Mooie lesbrief beschikbaar via Lesbrief en Spreekbeurt | Annette van der Plas
  • Extra herkenbaar voor kinderen die wonen in de buurt van een rivier, steenfabriek of fort.

Samenvatting

De tweeling Suus en Niek woont vlakbij een oude, verlaten steenfabriek, die ze voor een schoolproject in Minecraft mogen nabouwen. Het is verboden terrein, maar toch gaan ze er op verkenning uit en merken al snel dat ze niet alleen zijn. Twee mannen slepen met een groene, metalen kist en willen niet gezien worden. Waarom doen ze zo geheimzinnig? Tijd voor de Sunny Twins om op onderzoek uit te gaan. Een spannende speurtocht volgt en brengt ze naar het GeoFort. Maar dan vernielt iemand hun nagebouwde fabriek opzettelijk. Hebben de mannen hen door en zijn de Sunny Twins te dichtbij gekomen? Of zien Suus en Niek dingen die er helemaal niet zijn?

Uitgegeven bij: Buddy Books, 2022. Doelgroep: 9+

Recensies

“Een spannend jeugdboek over Suus en Niek, die voor een schoolproject de oude steenfabriek bij hen in de buurt in Minecraft nabouwen. In vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Met grappige tekeningen en foto’s van de steenfabriek in GeoCraft.” (Biblionet, bibliotheekdienst).

‘Annette van der Plas schreef wederom een geweldig mooi en eigentijds boek voor kinderen (en ouderen) die een beetje avontuur en spanning wel aandurven. Dikke aanrader!(Irma Moekestorm).
 
Perfect voor Minecraft fans. Een fantastisch kinderboek vol spanning en avontuur. Het Minecraft-element is geweldig en heeft mijn kinderen aangemoedigd om GeoCraft te spelen. Het verhaal is goed geschreven en houdt de lezer op het puntje van zijn stoel. Ik raad dit boek ten zeerste aan en kan niet wachten om meer te lezen over de avonturen van de Sunny Twins! (reactie op Bol.com)
 
 
‘Het boek is verzorgd uitgegeven met een leeslint. Zowel de omslag als de titel roepen meteen spanning op. De oranje ‘serie-rand’ maakt het als deel herkenbaar. De   tekeningen sluiten goed aan bij het verhaal. Achterin het boek zijn foto’s opgenomen van o.a. het Geofort. Het verhaal is geschreven in toegankelijke en eigentijdse taal. De auteur heeft een soepele schrijfstijl en de spanning wordt mooi naar het einde toe opgebouwd. Het boek is opgedeeld in 22 hoofdstukken.
Achterin is informatie opgenomen over het Geofort en Geocraft. Ook is er een lesbrief beschikbaar.
Een spannend maar ook informatief boek voor zowel jongens als meisjes. Het boek kan ook in de klas gebruikt worden bij een project over forten, steenfabrieken of GeoCraft. Lezen dus!(Dirry van de Grampel).

‘Giel vond het eerste deel van de Sunny Twins van Annette van der Plas zo leuk dat ik het tweede deel “Gevaar in de steenfabriek” in preorder bestelde. Zo gauw zijn andere boek uit was, begon hij en hij las het op een paar dagen uit.
“Wat zo goed is aan dit boek is dat het verhaal meteen sterk start. Je moet dus niet lang wachten op het avontuur!”, zei hij al die eerste avond.
En toen het boek net uit was: “Als ik jou was, zou ik ‘m lezen. Je gaat er geen spijt van krijgen! Deze is nog beter dan de vorige.

Voor wie?
Jongens en meisjes tussen ongeveer 9 en 12 jaar, die houden van avontuur zonder dat het eng wordt. En wie houdt van Minecraft gaat het wel erg leuk vinden dat deze game een bijrol speelt. Annette van der Plas, bedankt voor de leuke boodschap in het boek, blijf schrijven want wij kijken uit naar wat er nog komt!’ (Tamara Straetemans)

‘Het boek leest heel prettig weg, een warm verhaal waar je in meegezogen wordt. Het is heel kunstig in elkaar gezet, aan het einde van het boek vallen alle lijntjes mooi in elkaar. Dat houd de vaart van het lezen er heel goed in. Je kunt merken dat de schrijfster goed weet, waar de interesses van kinderen liggen. Mooie combinatie van het heden: Niek en Suus die een Minecraft-project op school hebben, en een blik naar het verleden, van de steenfabriek die bij hun in het dorp langs het water staat. Niek en Suus hebben een detective-bureau, daar komt in dit deel ook een nieuw project voor, op hun pad. Want ook in dit deel ontbreken de slechteriken niet. Niek is een tikkie anders dan andere kinderen. Zonder dat daar de nadruk op ligt, wordt dit karakter mooi neergezet. Meestal horen kinderen die een tikje anders zijn, wat er allemaal niet goed gaat en beter kan. Maar in dit boek worden juist de goede kanten van Niek belicht, bijvoorbeeld zijn oog voor detail, doorspeuren tot dat alles opgelost is, zijn gevoel voor rechtvaardigheid, zonder dat er duimendik een diagnose bovenop ligt. Ik denk dat veel bijzondere kinderen zich in Niek zullen herkennen. En dat is knap, want er zijn niet veel boeken waarin 1 van de hoofdpersonen anders is dan de meeste kinderen. Er staan leuke illustraties in, van Irene Berbee, die het verhaal mooi beeldend maken. Echt een aanrader, dit boek, het leest als een trein. Jammer dat het uit is!’ (Arja Gobel)
 
Cadeautip!
Na het succes van ‘de geheime schuilplaats’ beleven de Sunny Twins een nieuw avontuur.
Annette van der PLas heeft dit spannende verhaal in haar boek ‘Gevaar rond de steenfabriek’ prachtig beschreven.
Met Annette haar toegankelijke schrijfstijl bereikt ze dat je het verhaal ingetrokken wordt. Het is daardoor, (helemaal) voor een kind, gemakkelijk om sámen met de Sunny twins dit reuze spannende avontuur te beleven.
Een prachtig cadeau voor een kind!
Ps: ook voor volwassenen is het boek héél leuk om (voor) te lezen😉
Ik kijk uit naar een volgend avontuur van deze nieuwsgierige tweeling.’ (Reina Beukenholdt)
 
 

Boeken

Sunny Twins, De Geheime Schuilplaats

Uitgegeven bij: Buddy Books, 2019

(Bestel hier een gesigneerd exemplaar).

Doelgroep: 9+

“Wil je dat geschiedenis gaat leven, dan moet je er een verhaal van maken.” Met die zin in het achterhoofd schreef ik De Geheime Schuilplaats: Een spannend en warm boek spelend in het nu, met oog voor het verleden (luchtoorloog, WO2). Duik in vroeger tijden, ga op zoek naar neergestorte vliegtuigen en ontdek het geheim van een oude parachute. Gebaseerd op waar gebeurde feiten met extra informatie en foto’s achterin van bv. piloten en herinneringsborden. Via het boek en de mooie lesbrief zien kinderen dat toen en nu met elkaar verbonden zijn. Geschreven in samenwerking met het Sky of Hope museum in Vuren. Het thema is Vrijheid, ook vanuit het idee dat kinderen de vrijheid hebben om zichzelf te mogen zijn, al zijn ze misschien niet doorsnee. 

Inhoud:

In het dorp van de tweeling Suus en Niek zijn tijdens WO2 vliegtuigen neergestort. De families van de piloten komen naar Nederland en de tweeling helpt mee om hun een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar wie dwarsboomt de plannen voor de pilotendag en zet vervelende berichtjes op Facebook? En wat heeft de schuilplaats in opa’s schuur hiermee te maken?

Detectivebureau Sunny Twins zoekt het uit! Als de verdachte onraad ruikt, ziet het er slecht voor hen uit …

Wat zeggen de recensenten?

“Zeer goed, spannende verhaallijn,  mooie dialogen, vlot geschreven karakters, goed uitgewerkt. Met locaties die echt te bezoeken zijn, aandacht voor het vliegeniersmuseum in Vuren en Info over WOII” (Marian Schalk, adviesbureau De Boekenwurm).

“Met De Geheime Schuilplaats heeft Annette van der Plas een zeer bijzonder jeugdboek afgeleverd. Voor de doelgroep zal het simpelweg een spannend en meeslepend boek zijn, maar ongemerkt worden de jonge lezers geconfronteerd met een uiterst belangrijk thema waar doorgaans veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Alleen daarvoor al een daverend chapeau! Dit boek krijgt 5 sterren.” (jeugdboekenrecensent Hanneke Tinor-Centi, Hebban)

De Geheime Schuilplaats is een boek waar je in duikt. Het pakt je vanaf de eerste alinea. De schrijfstijl is prettig leesbaar en zo levendig dat je het voor je ziet. De karakteromschrijving van de personages is ook goed gedaan. De hoofdpersonen zijn de tweeling Suus en Niek die van de eerste letters van hun naam op zijn Engels ‘Sunny Twins’ hebben gemaakt. Hopelijk komt er een serie ‘Sunny Twins’, want ik kan nu al zin krijgen in het volgende deel. ”

(Juf Linda: www.klasvanjuflinda.nl).

In de Media:

Annette laat ‘detectives’ stuiten op de luchtoorlog in het Rivierengebied | Struinen door de Streek | AD.nl

Lesbrief:

Er is een prachtige lesbrief bij het boek gemaakt rond het thema 5 mei:

nl_nl_1_Opmaak lesbrief nw

Bezoek:

Wat is het leuk om op school, in het theater, in de bieb of bv. boekhandel langs te komen voor een leuke, interactieve PRESENTATIE rond het boek De Geheime Schuilpaats. Ik werk met veel foto’s, informatie en doe-opdrachten (bv. ontcijferen van geheimschrift of in groepjes puzzels oplossen) en kom graag langs. Zie onder het kopje Samenwerken hoe je dat kunt doen.

Boek bestellen?

Wil je een gesigneerd boek bestellen met extra informatie? Bestel De Geheime Schuilplaats dan via deze website (zie tabblad contact) of via annettevanderplas@hetnet.nl. 

Je kunt het ook kopen via alle boekhandels of online bv. via www.buddybooks.nl of  www.bol.com. De prijs is €12.99 (excl. eventuele verzendkosten).

Een gesigneerd exemplaar is extra leuk! Stuur een mail naar annettevanderplas@hetnet.nl of vul het contactformulier in op deze website en ik stuur het boek -met extra informatie- toe.

Achter de horizon, bundel kerstverhalen

In deze bundel schreef ik het kerstverhaal “De Schelpjeskaars”.

Gevaar rond de Molenwiek en Mirco duikt onder

Ruim 20 jaar geleden schreef ik als studente twee jeugdboeken bij uitgeverij Den Hertog: Gevaar rond de Molenwiek en Mirco duikt onder.