Boeken

Sunny Twins, De Geheime Schuilplaats

Uitgegeven bij: Buddy Books, 2019

Doelgroep: 9+

“Wil je dat geschiedenis gaat leven, dan moet je er een verhaal van maken.” Met die zin in het achterhoofd schreef ik De Geheime Schuilplaats: Een spannend en warm boek spelend in het nu, met oog voor het verleden (luchtoorloog, WO2). Duik in vroeger tijden, ga op zoek naar neergestorte vliegtuigen en ontdek het geheim van een oude parachute. Gebaseerd op waar gebeurde feiten met extra informatie en foto’s achterin van bv. piloten en herinneringsborden. Via het boek en de mooie lesbrief zien kinderen dat toen en nu met elkaar verbonden zijn. Geschreven in samenwerking met het Sky of Hope museum in Vuren. Het thema is Vrijheid, ook vanuit het idee dat kinderen de vrijheid hebben om zichzelf te mogen zijn, al zijn ze misschien niet doorsnee. 

Inhoud:

In het dorp van de tweeling Suus en Niek zijn tijdens WO2 vliegtuigen neergestort. De families van de piloten komen naar Nederland en de tweeling helpt mee om hun een onvergetelijke dag te bezorgen. Maar wie dwarsboomt de plannen voor de pilotendag en zet vervelende berichtjes op Facebook? En wat heeft de schuilplaats in opa’s schuur hiermee te maken?

Detectivebureau Sunny Twins zoekt het uit! Als de verdachte onraad ruikt, ziet het er slecht voor hen uit …

Wat zeggen de recensenten?

“Zeer goed, spannende verhaallijn,  mooie dialogen, vlot geschreven karakters, goed uitgewerkt. Met locaties die echt te bezoeken zijn, aandacht voor het vliegeniersmuseum in Vuren en Info over WOII” (Marian Schalk, adviesbureau De Boekenwurm).

“Met De Geheime Schuilplaats heeft Annette van der Plas een zeer bijzonder jeugdboek afgeleverd. Voor de doelgroep zal het simpelweg een spannend en meeslepend boek zijn, maar ongemerkt worden de jonge lezers geconfronteerd met een uiterst belangrijk thema waar doorgaans veel te weinig aandacht aan wordt besteed. Alleen daarvoor al een daverend chapeau! Dit boek krijgt 5 sterren.” (jeugdboekenrecensent Hanneke Tinor-Centi, Hebban)

De Geheime Schuilplaats is een boek waar je in duikt. Het pakt je vanaf de eerste alinea. De schrijfstijl is prettig leesbaar en zo levendig dat je het voor je ziet. De karakteromschrijving van de personages is ook goed gedaan. De hoofdpersonen zijn de tweeling Suus en Niek die van de eerste letters van hun naam op zijn Engels ‘Sunny Twins’ hebben gemaakt. Hopelijk komt er een serie ‘Sunny Twins’, want ik kan nu al zin krijgen in het volgende deel. ”

(Juf Linda: www.klasvanjuflinda.nl).

In de Media:

Annette laat ‘detectives’ stuiten op de luchtoorlog in het Rivierengebied | Struinen door de Streek | AD.nl

Lesbrief:

Er is een prachtige lesbrief bij het boek gemaakt rond het thema 5 mei:

nl_nl_1_Opmaak lesbrief nw

Bezoek:

Wat is het leuk om op school, in het theater, in de bieb of bv. boekhandel langs te komen voor een leuke, interactieve PRESENTATIE rond het boek De Geheime Schuilpaats. Ik werk met veel foto’s, informatie en doe-opdrachten (bv. ontcijferen van geheimschrift of in groepjes puzzels oplossen) en kom graag langs. Zie onder het kopje Samenwerken hoe je dat kunt doen.

Boek bestellen?

Wil je een gesigneerd boek bestellen met extra informatie? Bestel De Geheime Schuilplaats dan via deze website (zie tabblad contact) of via annettevanderplas@hetnet.nl. 

Je kunt het ook kopen via alle boekhandels of online bv. via www.buddybooks.nl of  www.bol.com. De prijs is €12.99 (excl. eventuele verzendkosten).

Een gesigneerd exemplaar is extra leuk! Stuur een mail naar annettevanderplas@hetnet.nl of vul het contactformulier in op deze website en ik stuur het boek -met extra informatie- toe.

Achter de horizon, bundel kerstverhalen

In deze bundel schreef ik het kerstverhaal “De Schelpjeskaars”.

Gevaar rond de Molenwiek en Mirco duikt onder

Ruim 20 jaar geleden schreef ik als studente twee jeugdboeken bij uitgeverij Den Hertog: Gevaar rond de Molenwiek en Mirco duikt onder.